Formula chimica a apei ne este binecunoscuta din scoala, insa, pe langa doua parti de hidrogen si una de oxigen, in apa se pot gasi de multe ori si alte elemente care nu sunt recomandate consumului uman. Este bine de stiut ca acestea se gasesc atat in apa din retelele de canalizare publice cat si in apa furnizata de put propriu sau alte surse (apa dintr-un acvifer are concentratii mari de minerale dizolvate, pe cand apa de lac sau rezervor poate avea bacterii sau sedimente). Acestea pot provoca sau nu probleme de sanatate, de aceea se recomanda testarea apei. In urma rezultatelor se poate decide necesitatea luari unei masuri de dedurizarea si/sau purificare. Ambele sunt procese care elimina impuritatile si contaminantii pentru a se obtine o apa curata, adecvata consumului uman direct – pentru baut, gatit – dar si indirect – igiena personala si a casei, avand si avantajul protejarii aparaturii domestice de depuneri de calcar, etc.
Pentru mai mai multe informatii despre indicatorii de calitate a apei potabile puteti accesa articolele de mai jos:
https://ec.europa.eu/environment/water/water-drink/pdf/reports/RO.pdf
Pentru detalii despre teste si solutii de filtrare, ne puteti contacta la datele de mai jos.